Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki z bitą śmietaną i dżemem"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 257
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 257
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Składniki
Miękkie masło utrzyj dokładnie z cukrem i jajkami.
Do masy dodaj twaróg, wymieszaj. Następnie dosyp przesianą przez sitko mąkę oraz 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Na koniec dopraw ciasto odrobiną soli do smaku. Całość delikatnie wymieszaj.
Natrzyj olejem patelnię (najlepiej teflonową), nakładaj łyżką masę w formie niewielkich placuszków. Po usmażeniu odstaw je do schłodzenia.
Połowę placuszków posmaruj dżemem i sklej z pozostałymi.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym na sztywno.
Danie udekoruj bitą śmietaną, porzeczkami i posyp cukrem pudrem.Źródło: Tele Tydzień