Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie może się zmarnować! Wnętrze cukinii, które zostało wyjęte w przepisie "Cukinia faszerowana warzywami" dostaje główną rolę w tym daniu :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4636
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34341
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2041
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113728
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4636
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34341
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2041
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113728
Składniki
Wnętrze cukinii zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wsyp do miski.
Dodaj 2 cebule pokrojone w kostkę.
Następnie wsyp 2 szkl. mąki, dodaj 3 jajka, 1 szkl. mleka., sól, pieprz.
Wymieszaj wszystkie składniki i smaż placuszki na rozgrzanym oleju.
Każdą porcję przypraw solą i ziołami prowansalskimi. Placki wykładamy na talerz nakryty papierowym ręcznikiem. - Podawaj z sosem czosnkowym: wymieszaj 1 jogurt naturalny (ok. 400g), 2 łyżki majonezu i 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę, przypraw solą i ziołami prowansalskimi :)