Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie może się zmarnować! Wnętrze cukinii, które zostało wyjęte w przepisie "Cukinia faszerowana warzywami" dostaje główną rolę w tym daniu :)
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 443
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1026
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 443
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1026
Składniki
Wnętrze cukinii zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wsyp do miski.
Dodaj 2 cebule pokrojone w kostkę.
Następnie wsyp 2 szkl. mąki, dodaj 3 jajka, 1 szkl. mleka., sól, pieprz.
Wymieszaj wszystkie składniki i smaż placuszki na rozgrzanym oleju.
Każdą porcję przypraw solą i ziołami prowansalskimi. Placki wykładamy na talerz nakryty papierowym ręcznikiem. - Podawaj z sosem czosnkowym: wymieszaj 1 jogurt naturalny (ok. 400g), 2 łyżki majonezu i 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę, przypraw solą i ziołami prowansalskimi :)