Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podgrzybki marynowane"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8023
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 698
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8023
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 698
Składniki
30 min • Słoiczek 80 kcal • Koszt słoika ok. 2 zł • Przepis na 6 słoików.
Grzyby czyszczę, odcinam trzony, kapelusze podgrzybków dokładnie opłukuję. Wrzucam grzyby na osolony wrzątek, gotuję 10 minut. Wylewam na sito, osączam, studzę. Napełniam nimi słoiczki.
Zagotowuję 400 ml wody z przyprawami, papryką pokrojoną w paski i cebulą pokrojoną w krążki. Dodaję ocet, zagotowuję. Gorącą marynatą zalewam grzyby, dodaję też przyprawy i warzywa z marynaty.
Słoiki zamykam. Takie podgrzybki w zalewie można też pasteryzować, co zwiększy trwałość przetworów.Źródło: Kobieta i życie