Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podgrzybki marynowane"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
30 min • Słoiczek 80 kcal • Koszt słoika ok. 2 zł • Przepis na 6 słoików.
Grzyby czyszczę, odcinam trzony, kapelusze podgrzybków dokładnie opłukuję. Wrzucam grzyby na osolony wrzątek, gotuję 10 minut. Wylewam na sito, osączam, studzę. Napełniam nimi słoiczki.
Zagotowuję 400 ml wody z przyprawami, papryką pokrojoną w paski i cebulą pokrojoną w krążki. Dodaję ocet, zagotowuję. Gorącą marynatą zalewam grzyby, dodaję też przyprawy i warzywa z marynaty.
Słoiki zamykam. Takie podgrzybki w zalewie można też pasteryzować, co zwiększy trwałość przetworów.Źródło: Kobieta i życie