Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie jak zwykle testowanie nowego przepisu a mianowicie zrobiłam podudzia kurczaka w przyprawach z musztardą. Powiem wam że wyszły mega smaczne soczyste aż mięsko odchodziło od kości.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13691
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43241
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 522
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 474
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13691
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43241
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 522
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 474
Składniki
Podudzia kurczaka przełożyć do miski wsypać wszystkie podane składniki oraz musztardę. Całe mięso natrzeć za pomocą rąk aby przyprawy z musztardą wchłonęły się w mięso, odstawić na dziesięć minut aby mięso przeszło smakiem i zapachem przypraw.
Jak już podudzia kurczaka odstały w przyprawach swój czas wtedy przełożyć je do naczynia żaroodpornego podlać wodą i wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 200 stopni i piec co jakiś czas obracając mięso przez godzinę plus dziesięć minut na rozgrzanie piekarnika. Mięso piec do ładnego zarumienienia i miękkości.
Upieczone podudzia jeszcze gorące podałam z ziemniakami ugotowanymi osobno oraz do tego surówka z buraczków czerwonych z cebulką. Mięsko wyszło kruche, soczyste i bardzo smaczne rozpływało się w ustach to na pewno za sprawą dodanej musztardy.