Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie jak zwykle testowanie nowego przepisu a mianowicie zrobiłam podudzia kurczaka w przyprawach z musztardą. Powiem wam że wyszły mega smaczne soczyste aż mięsko odchodziło od kości.
Podudzia kurczaka przełożyć do miski wsypać wszystkie podane składniki oraz musztardę. Całe mięso natrzeć za pomocą rąk aby przyprawy z musztardą wchłonęły się w mięso, odstawić na dziesięć minut aby mięso przeszło smakiem i zapachem przypraw.
Jak już podudzia kurczaka odstały w przyprawach swój czas wtedy przełożyć je do naczynia żaroodpornego podlać wodą i wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 200 stopni i piec co jakiś czas obracając mięso przez godzinę plus dziesięć minut na rozgrzanie piekarnika. Mięso piec do ładnego zarumienienia i miękkości.
Upieczone podudzia jeszcze gorące podałam z ziemniakami ugotowanymi osobno oraz do tego surówka z buraczków czerwonych z cebulką. Mięsko wyszło kruche, soczyste i bardzo smaczne rozpływało się w ustach to na pewno za sprawą dodanej musztardy.
pyszne podudzia, pałki kurczaka, smaczny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 7019
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 304
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 138
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 249
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 321
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 260
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 304
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 138
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 249
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 321
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 260
Składniki
Podudzia kurczaka przełożyć do miski wsypać wszystkie podane składniki oraz musztardę. Całe mięso natrzeć za pomocą rąk aby przyprawy z musztardą wchłonęły się w mięso, odstawić na dziesięć minut aby mięso przeszło smakiem i zapachem przypraw.
Jak już podudzia kurczaka odstały w przyprawach swój czas wtedy przełożyć je do naczynia żaroodpornego podlać wodą i wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 200 stopni i piec co jakiś czas obracając mięso przez godzinę plus dziesięć minut na rozgrzanie piekarnika. Mięso piec do ładnego zarumienienia i miękkości.
Upieczone podudzia jeszcze gorące podałam z ziemniakami ugotowanymi osobno oraz do tego surówka z buraczków czerwonych z cebulką. Mięsko wyszło kruche, soczyste i bardzo smaczne rozpływało się w ustach to na pewno za sprawą dodanej musztardy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kopytka z młodych ziemniaków
Dania główne
Pyszna karkówka z patelni
Dania główne
Jajka w sosie koperkowym
Dania główne
"Serowy makaron" z kurczakiem, pomidorami i kukurydzą
Kopytka z młodych ziemniaków
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych zie...
Odsłon: 204
Pyszna karkówka z patelni
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 165