Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia kurczaka w sosie kurkowo-warzywnym.

Podudzia kurczaka w sosie kurkowo-warzywnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 811 Ocena: 15625

Dodano:

Odsłon: 1976

Miałam trochę kurek ,tak pomyślałam o kurczaku w warzywach z kurkami.Przepis wyszedł super...serdecznie Wam polecam,można dać inne grzybki,na pewno wyjdzie smacznie:)

Składniki

  • podudzia kurczaka 8 szt
  • Papryka czerwona
  • papryka żółta
  • marchew 2 szt
  • cebula
  • mały seler
  • pietruszka 1 szt
  • masło 1/4 kostki
  • mąka 1 szkl do obtoczenia podudzi
  • tluszcz do obsmażenia podudzi
  • bazylia 1 łyżeczka
  • lubczyk suszony 1łyżeczka
  • kurki 25dkg
  • śmietana 150ml
  • pieprz i sól do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażyć wszystkie warzywa na maśle.
    Przełożyć do garnka podlać odrobiną wody i zagotować około 15 min.
    Zblendować warzywa podlać wodą jak jest za gęste.

    Osobno na patelni obsmażyć obtoczone w mące podudzia.
    Dodać do zblendowanych warzyw,dodać przyprawy i gotować do miękkości mięsa.

    Kurki podsmażyć na maśle osobno i dodać pod koniec gotowania do mięsa.

    Śmietanę roztrzepać z 1 łyżką mąki i dodać do potrawy.

    Dodać sól ,pieprz,bazylię,lubczyk,zagotować.



  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń