Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Podudzia kurczaka z brukselką"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
Podudzia umyj i osusz. Na patelni rozgrzej olej i przyrumień mięso ze wszystkich stron. Pomidory rozdrobnij, a czosnek posiekaj. Przełóż podudzia do głębokiej patelni lub garnka. Dodaj bulion, rozdrobnione pomidory i czosnek. Dopraw bazylią, majerankiem, oregano i pieprzem. Duś około 30-40 minut. Brukselkę oczyść, zalej wodą, ugotuj z dodatkiem łyżeczki cukru i szczypty soli. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i posyp koperkiem. Pod koniec duszenia mięsa dodaj na kilka minut brukselkę i zwiększ płomień. Podawaj z ziemniakami i różyczkami z zawiniętych skrawków marchewki.Źródło: Tele Tydzień