Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Podudzia kurczaka z brukselką"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28587
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 74
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28587
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 74
Składniki
Podudzia umyj i osusz. Na patelni rozgrzej olej i przyrumień mięso ze wszystkich stron. Pomidory rozdrobnij, a czosnek posiekaj. Przełóż podudzia do głębokiej patelni lub garnka. Dodaj bulion, rozdrobnione pomidory i czosnek. Dopraw bazylią, majerankiem, oregano i pieprzem. Duś około 30-40 minut. Brukselkę oczyść, zalej wodą, ugotuj z dodatkiem łyżeczki cukru i szczypty soli. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i posyp koperkiem. Pod koniec duszenia mięsa dodaj na kilka minut brukselkę i zwiększ płomień. Podawaj z ziemniakami i różyczkami z zawiniętych skrawków marchewki.Źródło: Tele Tydzień