Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Podudzia kurczaka z melisą cytrynową i oregano"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Składniki
Podudzia umyj, osusz, włóż do miseczki. Trochę świeżych ziół odłóż, a pozostałe umyj i posiekaj. Wymieszaj je z jogurtem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok wyciśnięty z cytryny.
Marynatę przypraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz papryką. Polej mięso w miseczce. Dobrze wymieszaj. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Ziemniaki ugotuj. Przestudź, pokrój na cząstki. Warzywa posyp solą czosnkową. Skrop oliwą. Przyprawione podudzia wyjmij z marynaty, osusz, posmaruj olejem. Ułóż na tackach do grillowania i postaw na ruszcie.
Piecz ok. 25 minut. W połowie czasu pieczenia mięso obłóż warzywami.Źródło: Naj