Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tandoori masala to specjalna mieszanka przypraw indyjskich do przyrządzania kurczaka tandoori. Przypraw o średnio ostrym, wyrazistym i korzennym smaku, nieco delikatniejsza niż garam masala. U mnie z naszą młodą kapustą.
Mięso nacieramy przyprawą i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, lub całą noc.
Kapustę i cebule siekamy, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Wszystko przekładamy do sporej miski, posypujemy solą, cukrem i pieprzem.
Kapustę lekko ugniatamy aby przyspieszyć puszczanie soków.
Po ok. 30 minutach kapustę wraz z sokami przekładamy do gęsiarki lub naczynia żaroodpornego.
Posypujemy tandoori masalą, lekko mieszamy.
Na kapuście układamy podudzia kurczaka.
Gęsiarkę przykrywamy pokrywką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 40 minut .
Potem zdejmujemy pokrywkę zmniejszamy temperaturę do 180 C i pieczemy jeszcze przez około 20 minut, żeby mięso się zrumieniło.
Pyszna potrawa jednogarnkowa dla całej rodziny. Delikatna młoda kapusta duszo...
Odsłon: 8694
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 69
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 203
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 164
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 565
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 69
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 203
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 164
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 565
Składniki
Mięso nacieramy przyprawą i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, lub całą noc.
Kapustę i cebule siekamy, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko przekładamy do sporej miski, posypujemy solą, cukrem i pieprzem. Kapustę lekko ugniatamy aby przyspieszyć puszczanie soków. Po ok. 30 minutach kapustę wraz z sokami przekładamy do gęsiarki lub naczynia żaroodpornego. Posypujemy tandoori masalą, lekko mieszamy.
Na kapuście układamy podudzia kurczaka. Gęsiarkę przykrywamy pokrywką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 40 minut . Potem zdejmujemy pokrywkę zmniejszamy temperaturę do 180 C i pieczemy jeszcze przez około 20 minut, żeby mięso się zrumieniło.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety mielone z cukinii
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Kotlety mielone z cukinii
Pełne smaku!
Odsłon: 24
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Odsłon: 40