Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia z kurczaka w warzywach.

Podudzia z kurczaka w warzywach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 840 Ocena: 16355

Dodano:

Odsłon: 1923

Polecam pyszne podudzia duszone w dużej ilości warzyw i przypraw. Wyszły miękkie i bardzo smaczne.

Składniki

  • podudzia 12-14szt
  • papryka słodka 1 łyżka
  • czosnek suszony 2 łyżeczki
  • kminek nasiona,kurkuma,imbir
  • przyprawa do kurczaka
  • marchew 3 szt
  • pietruszka 3 szt
  • seler 1/2 cebula 1 szt
  • kapusta pekińska 1/4
  • Papryka czerwona 1/2
  • papryczka chili
  • plastry marynowanej papryki 3-4 połówki
  • sól do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Podudzia z kurczaka w warzywach.

Przygotowanie

  1. Umyte podudzia zaprawić przyprawami w brytfance.

    Dodać pokrojone warzywa,sól i dobrze wymieszać.
    Odstawić na pół godz, Podlać wodą około 1/2 l.
    Można piec w piekarniku lub dusić na kuchence gazowej na dwóch palnikach.

    Ja robiłam na kuchence gazowej,często trzeba zamieszać by warzywa nie przypaliły się.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń