Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwica w skórce"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Mięso oczyść, posyp solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i dokładnie podsmaż polędwicę ze wszystkich stron. Z chleba tostowego odkrój skórkę. Środek włóż do miksera, dodaj pietruszkę, tymianek i oregano, łyżkę musztardy oraz parmezan. wymieszaj i dokładnie zmiksuj.
Podsmażone mięso posmaruj resztą musztardy. Następnie przykryj przygotowaną skórką ziołową. Piekarnik rozgrzej do 220° C, wstaw mięso i szybko zapiecz. Następnie obniż temp. do 160° C i piecz około 45 minut.
Oczyszczoną szalotkę drobno pokrój, podsmaż na maśle i lekko oprósz mąką. Podduś i wlej czerwone wino. Dopraw do smaku świeżym tymiankiem, solą i pieprzem. Mięso pokrój w plastry, polej ciepłym sosem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub zapiekanym ryżem.Źródło: Na żywo