Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,szybkie,niskokaloryczne
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2054
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9651
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3323
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6756
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2054
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9651
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3323
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6756
Składniki
polędwicę (ja robiłam wołową ale wieprzowa pewnie też może być) myjemy i kroimy na plastry ok.2 cm.rozbijamy delikatnie młotkiem(najlepiej drewnianym),w szklance zrobiłam mieszankę przypraw:pół łyżeczki suszonego czosnku,pół łyżeczki susz. tymianku,łyżeczka curry,łyżeczka słodkiej papryki,szczypta soli i szczypta chilli,posypać polędwicę ową mieszanką:)na talerzu zmieszać mąkę z sezamem w proporcji ok. pół na pół,polędwicę otoczyć w panierce,smażyć krótko na rozgrzanej oliwie,smacznego