Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Nagrzać piekarnik do 80 stopni. Filet posolić i popieprzyć. Z każdej strony po 5 minut filet podsmażyć i wstawić do nagrzanego piekarnika na 80 stopni. Piec 1,5 godziny do 1i3/4 godziny dusić w piekarniku.
cebulę posiekać i zeszklić na maśle, następnie dodać biały ocet winny i zredukować do 100 ml. Do sosu dodac dżem porzeczkowy. Obrać mango pokroić w półplastry pieprz wypłukać i widelcem rozgnieść. Przed podaniem poddusić mango na 20 g masła klarowanego.
Ponownie zagotowac sos, dodac rozstarty pieprz, Resztę masła w formie płatków dodać do sosu. Filet w plastry pokroić, podawć polaną sosem polędwiczkę z mango.