Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1107
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1107
Składniki
Nagrzać piekarnik do 80 stopni. Filet posolić i popieprzyć. Z każdej strony po 5 minut filet podsmażyć i wstawić do nagrzanego piekarnika na 80 stopni. Piec 1,5 godziny do 1i3/4 godziny dusić w piekarniku.
cebulę posiekać i zeszklić na maśle, następnie dodać biały ocet winny i zredukować do 100 ml. Do sosu dodac dżem porzeczkowy. Obrać mango pokroić w półplastry pieprz wypłukać i widelcem rozgnieść. Przed podaniem poddusić mango na 20 g masła klarowanego.
Ponownie zagotowac sos, dodac rozstarty pieprz, Resztę masła w formie płatków dodać do sosu. Filet w plastry pokroić, podawć polaną sosem polędwiczkę z mango.