Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka wieprzowa tym razem w autorskim wykonaniu. Przygotowanie tego dania nie zajmie więcej niż 45 minut.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4505
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12205
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6919
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4505
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12205
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6919
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Składniki
Oczyszczoną z błonek polędwiczkę nacinamy wzdłuż jednocześnie ją rozwijając tworząc duży płat. Doprawiam odrobiną soli i pieprzu następnie nakładam starty ser oraz starte zmrożone masło oraz pietruszkę. Całość zwijamy w roladę i obwiązujemy sznurkiem. Podsmażamy roladę na rozgrzanym maśle po kilka chwil z każdej strony po czym przekładamy do formy i zapiekamy ok 20 minut w 160 oC. W między czasie przygotowujemy ryż oraz miodowe skwarki z gruszki - gruszkę kroimy w niedużą kosteczkę i podsmażamy ją na 2 łyżkach miodu do uzyskania leciutko złotego koloru. Upieczoną polędwicę wyjmujemy z piekarnika i na 3-4 minuty zawijamy w folię aluminiową aby mięso odpoczęło. Na talerzu podajemy ryż z gruszką oraz dokładamy pokrojoną w ok 2 cm plastry polędwiczkę. Smacznego :)