Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki drobiowe w cieście i panierowane"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35695
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35695
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Składniki
Można je kupić, można zrobić samemu. Te drugie są najlepsze. Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa
Polędwiczki przekrój na pół, rozbij przez folię spożywczą. marynaty połącz, posmaruj każdą polędwiczkę. Ciasto: roztrzep (ciasto powinno być gęste). Panierka: koperek grubo posiekaj, wymieszaj z mąką i ziołami prowansalskimi. Każdą polędwiczkę namocz w cieście, obtocz w ziołowej panierce. Olej rozgrzej na patelni, włóż polędwiczki. Smaż 1-2 minuty z każdej strony. Osącz z tłuszczu.
<strong>Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 2,20 zł</strong>
Dzieciaki będą uwielbiać polędwiczki, jeśli opanierujesz je w bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i usmażysz w głębokim oleju.Źródło: Chwila dla Ciebie