Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki drobiowe w cieście i panierowane"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Można je kupić, można zrobić samemu. Te drugie są najlepsze. Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa
Polędwiczki przekrój na pół, rozbij przez folię spożywczą. marynaty połącz, posmaruj każdą polędwiczkę. Ciasto: roztrzep (ciasto powinno być gęste). Panierka: koperek grubo posiekaj, wymieszaj z mąką i ziołami prowansalskimi. Każdą polędwiczkę namocz w cieście, obtocz w ziołowej panierce. Olej rozgrzej na patelni, włóż polędwiczki. Smaż 1-2 minuty z każdej strony. Osącz z tłuszczu.
<strong>Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 2,20 zł</strong>
Dzieciaki będą uwielbiać polędwiczki, jeśli opanierujesz je w bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i usmażysz w głębokim oleju.Źródło: Chwila dla Ciebie