Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki drobiowe w panierce"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 258
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 153
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 258
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 153
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Składniki
30 min • Porcja 267 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 5 porcji
Mięso myję, osuszam. Każdą polędwiczkę przekrawam na pół, rozbijam cienko.
na marynatę łączę. Dokładnie smaruję nią każdą polędwiczkę.
na ciasto mieszam za pomocą trzepaczki (musi być gęste! Jeśli będzie taka potrzeba, można dodać mąki).
Koperek myję, drobno siekam, mieszam z mąką oraz ziołami prowansalskimi.
Na patelni dobrze rozgrzewam sporą ilość oleju (tak by zakrywał całe dno patelni). Każdą polędwiczkę maczam w cieście, a następnie obtaczam w koperkowo-ziołowej panierce.
Smażę 1-2 min z każdej strony. Podaję np. z ziemniakami i sałatką.
Martyna Kuźma z Węgrowa.Źródło: Kobieta i życie