Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwiczki faszerowane papryką"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdą polędwiczkę natnij wzdłuż i rozbij tłuczkiem tak, by powstały 2 płaty. Oprósz je z jednej strony solą, pieprzem mielonym i posmaruj musztardą sarepską.
Papryki czerwone umyj, osusz, oczyść z pestek, a miąższ pokrój w drobną kosteczkę. Bazylię opłucz, osusz. Listki poodrywaj od gałązek i posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o małych otworkach. Płaty mięsa posyp serem, papryką i bazylią. Zwiń roladki. Masło rozpuść, wymieszaj z oliwą.
Przygotuj 2 kawałki folii aluminiowej (nieco dłuższe niż polędwiczki. Ich błyszczącą stronę posmaruj mieszanką masła i oliwy. Posyp ostrą papryką, solą morską i nasionami kopru. Na każdym połóż polęd wiczkę i szczelnie ją owiń.
Piecz 50 min w temp. 200 st. Przestudź, odwiń z folii. Pokrój w grubsze plasterki. Podawaj je na ciepło albo na zimno.
Pomysł na inny farsz
Posiekaj pieczarki i cebulę, podduś, przypraw. Wymieszaj z posiekaną natką i startym serem.Źródło: Tina