Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki na słodko"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 134
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 134
Składniki
Polędwiczki umyj, pokrój na kotlety i rozklep.
Oprósz je solą oraz pieprzem. Następnie obtocz mięso w mące i usmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Do rondelka wsyp cukier. Skrop go wodą i rozpuść na małym ogniu.
Z umytych truskawek oderwij ogonki. Potnij je na drobne kawałki lub rozgnieć widelcem i dorzuć je do skarmeli zowanego cukru. Po chwili podgrzewania dolej czerwone wino i łyżkę sosu balsamicznego.
Mieszaj do czasu, aż zrobi się gęsty sos.
Na koniec zanurz w nim polędwiczki i podawaj, np. z ziemniakami.
45 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 320.Źródło: Super TV