Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki nadziewane"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13240
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5506
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13240
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5506
Składniki
Wydrąż długą łyżką dziurę w każdej polędwiczce. Cebulę posiekaj i zeszklij na łyżce oleju. Dodaj szpinak i 2 łyżki wody. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, gotuj 10 min. Ostudź chwilę.
Dodaj serek i wymieszaj farsz. Wypełnij farszem polędwiczki. Dopraw pieprzem i owiń plasterkami boczku. Całość podsmaż na dużej patelni. Posyp oregano i smaż, obracając 15 minut na wolnym ogniu. Krokiety lub frytki przygotuj według wskazań na opakowaniu. Polędwiczki zdejmij z patelni, chwilę ostudź i pokrój ostrym nożem na plastry. Porozkładaj na talerze i udekoruj listkami oregano.
Czas przygotowania: 75 min 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień