Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki nadziewane"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1009
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34235
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1009
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34235
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Wydrąż długą łyżką dziurę w każdej polędwiczce. Cebulę posiekaj i zeszklij na łyżce oleju. Dodaj szpinak i 2 łyżki wody. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, gotuj 10 min. Ostudź chwilę.
Dodaj serek i wymieszaj farsz. Wypełnij farszem polędwiczki. Dopraw pieprzem i owiń plasterkami boczku. Całość podsmaż na dużej patelni. Posyp oregano i smaż, obracając 15 minut na wolnym ogniu. Krokiety lub frytki przygotuj według wskazań na opakowaniu. Polędwiczki zdejmij z patelni, chwilę ostudź i pokrój ostrym nożem na plastry. Porozkładaj na talerze i udekoruj listkami oregano.
Czas przygotowania: 75 min 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień