Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad polecam, bardzo proste w przygotowaniu a zarazem smaczne, soczyste mięso z polędwiczek wieprzowych w aromatycznym sosie z dodatkiem grzybów kurek. Danie rozpływa się w ustach, idealnie do tego pasują kopytka lub kluski śląskie.
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 9
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 373
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 503
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1127
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 9
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 373
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 503
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1127
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry i lekko dłonią rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy razem z masłem. Do cebuli dodajemy grzyby, doprawiamy pieprzem oraz solą. Smażymy 20 minut, po tym czasie zagęszczamy sos śmietaną rozrobioną z mąką pszenną. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstnieje.
3. Na koniec grzyby łączymy z mięsem. 4. Gotowe. 5. Smacznego.