Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad polecam, bardzo proste w przygotowaniu a zarazem smaczne, soczyste mięso z polędwiczek wieprzowych w aromatycznym sosie z dodatkiem grzybów kurek. Danie rozpływa się w ustach, idealnie do tego pasują kopytka lub kluski śląskie.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry i lekko dłonią rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy razem z masłem. Do cebuli dodajemy grzyby, doprawiamy pieprzem oraz solą. Smażymy 20 minut, po tym czasie zagęszczamy sos śmietaną rozrobioną z mąką pszenną. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstnieje.
3. Na koniec grzyby łączymy z mięsem. 4. Gotowe. 5. Smacznego.