Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwiczki wieprzowe w musztardzie"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
??Mięso umyj, osusz, przypraw solą z pieprzem i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Bułkę tartą utrzyj z posiekaną natką, łyżką oleju i musztardą. Obtocz polędwiczki w przygotowanej marynacie, po czym wstaw na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
?W tym czasie zeszklij posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy, pół szklanki wody oraz łyżkę masła.
Po chwili dorzuć pokrojone w grubą kostkę pomidory wraz z cukinią w plastrach. Dopraw ziołami, solą i pieprzem.
Gotowe polędwiczki pokrój w plastry, ułóż na cukinii z pomidorami. Udekoruj listkami bazylii.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax