Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne polędwiczki wieprzowe duszone w sosie musztardowym z konserwowanymi ogórkami. To pyszne danie obiadowe będzie wspaniale smakować z ziemniakami, śląskimi kluskami lub kopytkami. Polecam bardzo i życzę smacznego.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7613
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2641
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71106
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7613
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2641
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71106
Składniki
O czyszczona z błonek polędwicę pokroić w jednocentymetrowe plastry. Każdy kawałek mięsa rozbić delikatnie tłuczkiem lub dłonią i przyprawić pieprzem i solą z każdej strony. Tak przygotowane polędwiczki oprószyć mąka i obsmażyć po obu stronach na gorącym oleju lub smalcu. Zrumienione polędwiczki przełożyć na talerz, a na tłuszczu, na którym się smażyły zeszklić pokrojona w kostkę cebule.
Kiedy cebula się zeszkli wlać do niej bulion. Całość zagotować i przełożyć do niego, usmażone wcześniej polędwiczki, wraz z sokiem jaki wypuściły. Do potrawy dodac listek laurowy i ziele angielskie. Patelnie przykryć pokrywką i potrawę dusić pod przykryciem 30 – 40 minut.
Jeśli sos za bardzo odparuje, potrawę można podlać odrobiną wody. Pod koniec gotowania do sosu dodać musztardę oraz pokrojone w plasterki ogórki konserwowe. Całość ponownie przykryć pokrywka i dusić następne 10 – 15 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO!