Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne polędwiczki wieprzowe duszone w sosie musztardowym z konserwowanymi ogórkami. To pyszne danie obiadowe będzie wspaniale smakować z ziemniakami, śląskimi kluskami lub kopytkami. Polecam bardzo i życzę smacznego.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 224
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 130
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1268
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 224
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 130
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1268
Składniki
O czyszczona z błonek polędwicę pokroić w jednocentymetrowe plastry. Każdy kawałek mięsa rozbić delikatnie tłuczkiem lub dłonią i przyprawić pieprzem i solą z każdej strony. Tak przygotowane polędwiczki oprószyć mąka i obsmażyć po obu stronach na gorącym oleju lub smalcu. Zrumienione polędwiczki przełożyć na talerz, a na tłuszczu, na którym się smażyły zeszklić pokrojona w kostkę cebule.
Kiedy cebula się zeszkli wlać do niej bulion. Całość zagotować i przełożyć do niego, usmażone wcześniej polędwiczki, wraz z sokiem jaki wypuściły. Do potrawy dodac listek laurowy i ziele angielskie. Patelnie przykryć pokrywką i potrawę dusić pod przykryciem 30 – 40 minut.
Jeśli sos za bardzo odparuje, potrawę można podlać odrobiną wody. Pod koniec gotowania do sosu dodać musztardę oraz pokrojone w plasterki ogórki konserwowe. Całość ponownie przykryć pokrywka i dusić następne 10 – 15 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO!