Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe krojone i podsmażone, a potem duszone z pieczarkami i cebulą
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8952
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10558
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8952
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10558
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Składniki
Pokroić polędwiczki na dość grube plastry, trochę potraktować tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i partiami podsmażyć z obu stron; przełożyć do garnka czy rondla. Pokroić cebulę w kostkę, podsmażyć na złoto, dorzucić do polędwiczek Obrać i pokroić pieczarki, podsmażyć, dodać do polędwiczek. Do rondla z polędwiczkami dodać trochę wody, dusić około 30-40 min na niewielkim ogniu Na koniec doprawić solą, można dorzucić trochę natki.