Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki wieprzowe z miodem i musztardą"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4586
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4586
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Z polędwiczek odciąć cienkie końce (odcięte mięso przeznaczyć do innych celów), z reszty wyciąć kotleciki grubości palca, każdy delikatnie nagnieść dłonią (broń Boże nie traktować tłuczkiem!), posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło, szybko obsmażyć kotleciki z obu stron, wlać miód pitny, dodać estragon i dusić bez pokrywki na dużym ogniu, dopóki prawie cały płyn nie zniknie z patelni. Wlać śmietankę wymieszaną z musztardą i gotować kilka minut, aż sos zgęstnieje.Źródło: INTERIA.PL