Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki wieprzowe z miodem i musztardą"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 58
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1952
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 574
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 58
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1952
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 574
Składniki
Z polędwiczek odciąć cienkie końce (odcięte mięso przeznaczyć do innych celów), z reszty wyciąć kotleciki grubości palca, każdy delikatnie nagnieść dłonią (broń Boże nie traktować tłuczkiem!), posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło, szybko obsmażyć kotleciki z obu stron, wlać miód pitny, dodać estragon i dusić bez pokrywki na dużym ogniu, dopóki prawie cały płyn nie zniknie z patelni. Wlać śmietankę wymieszaną z musztardą i gotować kilka minut, aż sos zgęstnieje.Źródło: INTERIA.PL