Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki wieprzowe z miodem i musztardą"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5864
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5864
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Z polędwiczek odciąć cienkie końce (odcięte mięso przeznaczyć do innych celów), z reszty wyciąć kotleciki grubości palca, każdy delikatnie nagnieść dłonią (broń Boże nie traktować tłuczkiem!), posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło, szybko obsmażyć kotleciki z obu stron, wlać miód pitny, dodać estragon i dusić bez pokrywki na dużym ogniu, dopóki prawie cały płyn nie zniknie z patelni. Wlać śmietankę wymieszaną z musztardą i gotować kilka minut, aż sos zgęstnieje.Źródło: INTERIA.PL