Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki z cukinią i pomidorami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Mięso posyp solą, pieprzem. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Obsmaż na oleju i posmaruj musztardą.
Wymieszaj bułkę tartą, posiekaną natkę i łyżkę oleju. Posyp polędwiczki. Wstaw do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Piecz około 25 min w temp. 180°C.
Na tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklij posiekaną cebulę oraz zmiażdżony czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone pomidory, łyżkę masła, wlej pół szklanki wody. Smaż chwilę, aż pomidory zmiękną.
Oddzielnie podsmaż pokrojoną w plastry cukinię, włóż ją do sosu. Przypraw ziołami, solą, pieprzem.
Na półmisek wyłóż sos pomidorowy, na wierzchu ułóż plastry mięsa. Udekoruj listkami bazylii.
Porcje 8. Przygot. 70 min. Cena 2,80 zł. Kalorie 280 kcal.
<strong>Przepis przysłał Marek Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Bella Relaks