Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki z cukinią i pomidorami"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 469
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 469
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Składniki
Mięso posyp solą, pieprzem. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Obsmaż na oleju i posmaruj musztardą.
Wymieszaj bułkę tartą, posiekaną natkę i łyżkę oleju. Posyp polędwiczki. Wstaw do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Piecz około 25 min w temp. 180°C.
Na tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklij posiekaną cebulę oraz zmiażdżony czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone pomidory, łyżkę masła, wlej pół szklanki wody. Smaż chwilę, aż pomidory zmiękną.
Oddzielnie podsmaż pokrojoną w plastry cukinię, włóż ją do sosu. Przypraw ziołami, solą, pieprzem.
Na półmisek wyłóż sos pomidorowy, na wierzchu ułóż plastry mięsa. Udekoruj listkami bazylii.
Porcje 8. Przygot. 70 min. Cena 2,80 zł. Kalorie 280 kcal.
<strong>Przepis przysłał Marek Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Bella Relaks