Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki z cukinią i pomidorami"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 629
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 629
Składniki
Mięso posyp solą, pieprzem. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Obsmaż na oleju i posmaruj musztardą.
Wymieszaj bułkę tartą, posiekaną natkę i łyżkę oleju. Posyp polędwiczki. Wstaw do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Piecz około 25 min w temp. 180°C.
Na tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklij posiekaną cebulę oraz zmiażdżony czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone pomidory, łyżkę masła, wlej pół szklanki wody. Smaż chwilę, aż pomidory zmiękną.
Oddzielnie podsmaż pokrojoną w plastry cukinię, włóż ją do sosu. Przypraw ziołami, solą, pieprzem.
Na półmisek wyłóż sos pomidorowy, na wierzchu ułóż plastry mięsa. Udekoruj listkami bazylii.
Porcje 8. Przygot. 70 min. Cena 2,80 zł. Kalorie 280 kcal.
<strong>Przepis przysłał Marek Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Bella Relaks