Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki z truskawkami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
W małej miseczce wymieszaj jogurt z drobno posiekanym szczypiorkiem. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku.
Całość wstaw do lodówki. Truskawki pokrój w ósemki, a rzodkiewki w cienkie plastry.
Szpinak umyj, osusz i poodcinaj twarde ogonki. Lekko skrop go oliwą. Pokrój mięso. Następnie fantazyjnie rozłóż szpinak, rzodkiewkę i polędwiczki na półmisku. Posyp truskawkami.
Przygotowaną sałatkę zalej schłodzonym sosem. Oprósz pieprzem. Podawaj udekorowane listkami bazylii.Źródło: Na żywo