Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo delikatne, mięciutkie mięso
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1833
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1833
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 71
Składniki
1. mięso oczyszczamy z błonek i tłuszczu, posypujemy 1/2 łyżeczki soli, łyżką sosu sojowego oraz łyżką octu, dodajemy roztarty czosnek, mięso natrzeć przyprawami, przykryć, odstawić na kilka godzin do lodówki, 2. mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na rozgrzanym oleju, 3. policzki przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością gorącej wody, dodać liśc laurowy oraz pieprz, dusić na małym ogniu (w razie potrzeby podlewać gorącą wodą) aż mięso będzie miękkie, najlepiej smakują z ziemniakami i gotowanymi warzywami smacznego