Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo delikatne, mięciutkie mięso
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
1. mięso oczyszczamy z błonek i tłuszczu, posypujemy 1/2 łyżeczki soli, łyżką sosu sojowego oraz łyżką octu, dodajemy roztarty czosnek, mięso natrzeć przyprawami, przykryć, odstawić na kilka godzin do lodówki, 2. mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na rozgrzanym oleju, 3. policzki przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością gorącej wody, dodać liśc laurowy oraz pieprz, dusić na małym ogniu (w razie potrzeby podlewać gorącą wodą) aż mięso będzie miękkie, najlepiej smakują z ziemniakami i gotowanymi warzywami smacznego