Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo delikatne, mięciutkie mięso
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3123
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 471
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2701
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3123
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 471
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2701
Składniki
1. mięso oczyszczamy z błonek i tłuszczu, posypujemy 1/2 łyżeczki soli, łyżką sosu sojowego oraz łyżką octu, dodajemy roztarty czosnek, mięso natrzeć przyprawami, przykryć, odstawić na kilka godzin do lodówki, 2. mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na rozgrzanym oleju, 3. policzki przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością gorącej wody, dodać liśc laurowy oraz pieprz, dusić na małym ogniu (w razie potrzeby podlewać gorącą wodą) aż mięso będzie miękkie, najlepiej smakują z ziemniakami i gotowanymi warzywami smacznego