Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny amerykański fast food w nieco innej odsłonie. Policzki wieprzowe, wołowe lub z dziczyzny to prawdziwy przysmak, który jednak wymaga odpowiedniego przygotowania, żeby były miękkie i pełne smaku. Moim sposobem, aby policzki zawsze były idealnie miękkie i pełne smaku to gotowanie ich w próżni. Idealnie ugotowane, a następnie lekko grillowane policzki wyśmienicie smakują podane jako mini burgery. W tej formie na pewno zasmakują osobom nieprzekonanym do tego kawałka mięsa.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 37
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 110
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 37
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 110
Składniki
Policzki przekładamy do worka przystosowanego do gotowania sous vide. Dajemy 3-4 łyżki marynaty. Worek zamykamy próżniowo za pomocą pakowarki próżniowej. Mięso gotujemy 3 godziny ustawiając cyrkulator na 70°C lub w parowarze przez 2 godziny. Po ugotowaniu pozwalamy mięsu odpocząć. Mięso lekko solimy, krótko grillujemy, tylko żeby się zrumieniło. Policzki zanurzamy przez chwilę w sosie, który powstał podczas ich gotowania. Bułki kroimy na pół i też je przez chwilę grillujemy. Przez chwilę namaczamy w sosie od gotowania mięsa. Na bułkach układamy sałatę, cebulę, pomidora, policzek i kilka plasterków kiszonki. Przykrywamy drugą połówką bułki. Podajemy od razu po przygotowaniu. Porada: Tak przygotowane policzki po ugotowaniu w nieodpakowanym worku można przechowywać przez kilka dni i podgrzać/grillować kiedy będziemy mieli ochotę.