Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorki z chili"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Składniki
Pomidory przekrój na pół, ew. usuń gniazda. Lekko osól. Wysusz w piekarniku (80oC, ok. 3 godz.), ale nie na wiór. Wyjmij, oprósz przyprawami, skrop lekko octem.
Ułóż w słoikach z kawałkami chili (bez pestek) i ząbkami czosnku. Zalej rozgrzanym olejem, zamknij. Gotowe po 2 dniach.Źródło: Świat kobiety