Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowe kluseczki z pieczarkowym farszem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia.
Kluseczki: ziemniaki utłucz, włóż do garnka, podziel na 4 części. Jedną wyjmij, wsyp mąkę ziemniaczaną – tyle, by się zrównała z ziemniakami. Dodaj wyjęte ziemniaki, wyrób na gładką masę, dodając koncentrat pomidorowy.
Farsz: pieczarki i cebulę zetrzyj na tarce. Smaż na oleju, aż woda odparuje. Przypraw.
Z ciasta formuj placuszki, ułóż farsz, zlep. Kluski gotuj w osolonej wodzie ok. 10 minut.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie