Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham naleśniki w każdej postaci! :) Tym razem zapraszam Was na ich pomidorową wersję, która wniesie piękny kolor na nasze talerze. Ta odsłona będzie świetnym wyborem zarówno na obiad, jak i śniadanie. Naleśniki świetnie komponują się z hummusem lub meksykańskim guacamole. Takie połączenie polecam najbardziej, ponieważ doda nam niesamowicie smacznej energii :D
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 198
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 198
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 57
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 291
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 198
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 198
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 57
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 291
Składniki
Mleko, wodę mineralną, masło, jajka i koncentrat pomidorowy miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę, cukier puder oraz szczyptę soli i ponownie miksujemy. Porcje masy wylewamy na rozgrzaną patelnię naleśnikową wysmarowaną olejem i smażymy naleśniki z obu stron. Gotowe smarujemy ulubioną pastą warzywną, hummusem lub twarogiem. * Jeśli masa wydaje się zbyt gęsta, dodajmy do niej trochę wody. Życzę smacznego! :)