Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham naleśniki w każdej postaci! :) Tym razem zapraszam Was na ich pomidorową wersję, która wniesie piękny kolor na nasze talerze. Ta odsłona będzie świetnym wyborem zarówno na obiad, jak i śniadanie. Naleśniki świetnie komponują się z hummusem lub meksykańskim guacamole. Takie połączenie polecam najbardziej, ponieważ doda nam niesamowicie smacznej energii :D
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72526
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 536
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15584
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3414
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72526
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 536
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15584
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3414
Składniki
Mleko, wodę mineralną, masło, jajka i koncentrat pomidorowy miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę, cukier puder oraz szczyptę soli i ponownie miksujemy. Porcje masy wylewamy na rozgrzaną patelnię naleśnikową wysmarowaną olejem i smażymy naleśniki z obu stron. Gotowe smarujemy ulubioną pastą warzywną, hummusem lub twarogiem. * Jeśli masa wydaje się zbyt gęsta, dodajmy do niej trochę wody. Życzę smacznego! :)