Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory pieczone z chili do słoików"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
Składniki
Pomidory oraz papryki opłucz i osusz. Papryki przekrój wzdłuż i usuń pestki.
Razem z pomidorami umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dołóż ząbki czosnku. Skrop odrobiną oliwy, posyp solą i cukrem pudrem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 100 st. C.
Po godzinie pieczenia usuń czosnek i paprykę. Pomidory piecz jeszcze 2 godziny, odwracając od czasu do czasu.
Do wyparzonych słoików wkładaj na przemian kapary, pomidory, paprykę i czosnek. Dodaj liście bazylii.
Pozostałą oliwę mocno podgrzej i zalej warzywa. Słoiki zamknij i odstaw.Źródło: Tele Tydzień