Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory ze schabem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 107
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 107
Składniki
Kotlety oprósz czarnym pieprzem i solą, obsmaż z obu stron (po 3-4 minuty) na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. Odłóż na talerz.
Dodaj łyżkę oliwy na patelnię, wrzuć posiekany czosnek, a po minucie posiekaną cebulkę. Zeszklij, cały czas mieszając.
Dodaj pokrojoną paprykę, smaż 3 minuty, a następnie dodaj pomidory, 1/2 szkl. bulionu i kotlety. Przykryj patelnię i duś na małym ogniu przez ok. 7 minut.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i oregano. Podawaj np. z kawałkami bagietki, posypane natką.Źródło: Świat kobiety