Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka cielęca z warzywami i białym winem - Robert Sowa"
Polecam.
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Składniki
Umytą i osuszoną cielęcinę należy posolić, popieprzyć i natrzeć czosnkiem. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć cielęcinę i przysmażyć. Dodać, cebulę, pieczarki, papryczkę chilli, zalać bulionem, białym winem i dusić do miękkości. Dodać warzywa euro-mix, przyprawy i dusić do miękkości. Przed podaniem dodać śmietanę i świeży majeranek. Danie podajemy z białym ryżem długoziarnistym lub kluseczkami.
Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego.
<b>Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi <a href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/dodaj-przepis">"przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"</a>. Najlepsze przepisy nagradzamy!</b>
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>Źródło: INTERIA.PL