Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka gajowego w pszennej bułce"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33724
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33724
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij czosnek i cebulę. Dołóż grzyby, smaż razem około 7 minut. Oprósz mąką i curry, krótko zasmaż, mieszając.
Do grzybów dolej bulion, zagotuj, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 15 minut. Sos grzybowy (z torebki) wymieszaj z kilkoma łyżkami wody, wlej do grzybów.
Mieszając, zagotuj. Potrawkę przypraw solą, pieprzem, sosem sojowym i miodem. Gotuj jeszcze 5 minut. Potrawę podawaj w wydrążonych bułkach, ew. bochenkach chleba.Źródło: Tina