Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka gajowego w pszennej bułce

Potrawka gajowego w pszennej bułce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Potrawka gajowego w pszennej bułce"

Składniki

  • 1 kg mieszanych leśnych grzybów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 czubata łyżka sosu grzybowego (z torebki) ok. 2 szkl. bulionu grzybowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka curry
  • sól
  • mielony czarny pieprz. Dodatkowo: 4 większe bułki
  • ew. niewielkie bochenki chleba
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij czosnek i cebulę. Dołóż grzyby, smaż razem około 7 minut. Oprósz mąką i curry, krótko zasmaż, mieszając.

  2. Do grzybów dolej bulion, zagotuj, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 15 minut. Sos grzybowy (z torebki) wymieszaj z kilkoma łyżkami wody, wlej do grzybów.

  3. Mieszając, zagotuj. Potrawkę przypraw solą, pieprzem, sosem sojowym i miodem. Gotuj jeszcze 5 minut. Potrawę podawaj w wydrążonych bułkach, ew. bochenkach chleba.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń