Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka gołąbkowa

Potrawka gołąbkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 10935

Dodano:

Odsłon: 7224

Lubię gołąbki, ale nie lubię ich długo przygotowywać - tak powstał pomysł na gołąbkową potrawkę:). Wszystko zrobiłam szybko, w jednym garnku. Naprawdę smakuje jak gołąbki!

Składniki

  • 200g ryżu
  • 500g mięsa mielonego (u mnie drobiowe)
  • 1/2 główki kapusty
  • 3 marchewki
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2 cebule
  • 1 pęczek koperku
  • vegeta, pieprz, czosnek granulowany
  • 2 łyżki masła
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Potrawka gołąbkowa

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mięso mielone wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy poszatkowaną kapustę i startą na drobnych oczkach tarki marchew. Podsmażamy przez 5-10 minut.

  2. Do garnka wlewamy 1 litr wody, dusimy przez 30 minut. Po tym czasie wsypujemy suchy ryż, oraz posiekany drobno koperek. Gotujemy przez około 10-15 minut aż ryż wchłonie wodę i będzie miękki. W razie potrzeby dolewamy wodę.

  3. Potrawkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Przed podaniem potrawkę posypujemy posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń