Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię gołąbki, ale nie lubię ich długo przygotowywać - tak powstał pomysł na gołąbkową potrawkę:). Wszystko zrobiłam szybko, w jednym garnku. Naprawdę smakuje jak gołąbki!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 352
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1270
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 352
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1270
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Składniki
Na rozgrzanym maśle podsmażamy mięso mielone wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy poszatkowaną kapustę i startą na drobnych oczkach tarki marchew. Podsmażamy przez 5-10 minut.
Do garnka wlewamy 1 litr wody, dusimy przez 30 minut. Po tym czasie wsypujemy suchy ryż, oraz posiekany drobno koperek. Gotujemy przez około 10-15 minut aż ryż wchłonie wodę i będzie miękki. W razie potrzeby dolewamy wodę.
Potrawkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Przed podaniem potrawkę posypujemy posiekanym koperkiem.