Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię gołąbki, ale nie lubię ich długo przygotowywać - tak powstał pomysł na gołąbkową potrawkę:). Wszystko zrobiłam szybko, w jednym garnku. Naprawdę smakuje jak gołąbki!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 105
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 288
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1165
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2059
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25496
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 105
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 288
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1165
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2059
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25496
Składniki
Na rozgrzanym maśle podsmażamy mięso mielone wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy poszatkowaną kapustę i startą na drobnych oczkach tarki marchew. Podsmażamy przez 5-10 minut.
Do garnka wlewamy 1 litr wody, dusimy przez 30 minut. Po tym czasie wsypujemy suchy ryż, oraz posiekany drobno koperek. Gotujemy przez około 10-15 minut aż ryż wchłonie wodę i będzie miękki. W razie potrzeby dolewamy wodę.
Potrawkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Przed podaniem potrawkę posypujemy posiekanym koperkiem.