Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka indycza z brokułami i marchewką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Mięso umyj, pokrój w paski. Łyżkę oleju połącz ze słodką papryką, solą i pieprzem, wymieszaj w tym mięso, odstaw je na godzinę do lodówki. Podsmaż na pozostałym oleju z masłem, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, smaż 5 minut.
Brokuł podziel na różyczki, marchew, pietruszkę, seler obierz i pokrój w kostkę. Fasolkę przekrój na pół, gotuj 15 minut w osolonej wodzie, odcedź. Do mięsa dodaj pozostałe , dolej pół szklanki wody. Duś pod przykryciem.
Migdały podsmaż na suchej patelni, przed podaniem potrawy posyp ją migdałami.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień