Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka kokosowa z kurczakiem"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 195
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2209
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 195
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2209
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Składniki
Fasolkę oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Mięso umyj, potnij w paseczki. Kalafior oczyść, podziel na różyczki, wymocz, osusz. Chili oczyść z pestek, pokrój w plasterki. Czosnek i imbir obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Kilka krążków chili odłóż do dekoracji, resztę wrzuć na gorący tłuszcz. Dodaj czosnek oraz imbir. Oprósz curry. Smaż chwilę, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dołóż mięso. Smaż je 2–3 minuty. Zalej bulionem. Dołóż wiórki kokosowe oraz fasolkę szparagową. Dolej śmietanę. Gotuj ok. 25 minut. Gotowe danie przypraw sokiem z limonki oraz solą, pieprzem i curry. Udekoruj plasterkami chili oraz listkami kolendry (ew. natki).Źródło: Tina