Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na słodko;) Masło orzechowe nie tylko na kanapki:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16173
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4936
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16173
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4936
Składniki
Pierś kroimy na paski lub w kostkę. W miseczce lekko skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem, imbirem i przeciśniętym czosnkiem. Odstawiamy na chwilę. Smażymy na patelni. Gdy pierś jest gotowa zalewamy bulionem, chwilę gotujemy, dodajemy sos sojowy i masło orzechowe. Dokładnie mieszamy, aby z masła nie powstały grudki. Zaciągamy na koniec śmietanką i wrzucamy mieszankę marchwi i groszku. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.