Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka wątróbkowa"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 114
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 114
Składniki
Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki. Smalec stop na patelni, włóż wątróbki, ziele angielskie i liść laurowy.
Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Dodaj do wątróbki. Przykryj, duś 15 min na małym ogniu. Ew. podlej wodą. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek.
Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do wątróbki. Mąkę wymieszaj z odrobiną zimnej wody, wlej śmietanę, wymieszaj. Dodaj do wątróbki razem z musztardą, połącz, podduś. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Łucja Staszyńska z Gdyni-Karwiny.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie