Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka wątróbkowa"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 32
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 32
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki. Smalec stop na patelni, włóż wątróbki, ziele angielskie i liść laurowy.
Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Dodaj do wątróbki. Przykryj, duś 15 min na małym ogniu. Ew. podlej wodą. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek.
Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do wątróbki. Mąkę wymieszaj z odrobiną zimnej wody, wlej śmietanę, wymieszaj. Dodaj do wątróbki razem z musztardą, połącz, podduś. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Łucja Staszyńska z Gdyni-Karwiny.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie