Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z klopsikami"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1757
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 43
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1591
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1757
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 43
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1591
Składniki
Z metki wieprzowej uformuj 20 kuleczek wielkości włoskiego orzecha. Dymki oczyść, opłucz, potnij w plasterki. Na patelni mocno rozgrzej olej. Na gorący tłuszcz włóż mięsne kulki. Smaż je, mieszając, aż ładnie się zrumienią. Zdejmij z patelni.
Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Podsmaż je na tłuszczu ze smażenia klopsików. Podlej bulionem i duś około 5 minut bez przykrycia. Następnie kapustę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz chili. Gotuj kolejne 5 minut. Dołóż usmażone klopsiki oraz dymki. Mocno razem podgrzej. Ewentualnie ponownie przypraw do smaku solą i pieprzem.
Gotową potrawkę wyłóż na talerze. Każdą porcję polej łyżką śmietany. Podawaj z kawałkiem chrupiącej bagietki.
35 min; Porcja: 450 kcal; Cena porcji: 2,25 zł;Źródło: Naj