Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Składniki
• Sprawionego królika umyć, osuszyć, podzielić na kawałki i posolić. Cebule obrać, opłukać, drobno posiekać. Szynkę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, opłukać, duże przekroić na pół. • W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła, włożyć królika i smażyć mieszając, aż mięso się zrumieni. Dodać pokrojoną szynkę, cebulę, pieczarki. Posypać solą, pieprzem i tymiankiem. Wlać wino i rosół. Przykryć i dusić na małym ogniu około godziny.
•Mąkę wymieszać z 2 łyżkami wody i wlać do potrawki. Włożyć natkę i dusić jeszcze przez 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z zielonym groszkiem i ryżem.