Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z kurczaka i fasoli"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2503
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 391
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2503
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 391
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Składniki
Obie fasole przekładam na sitko, przelewam zimną wodą i pozostawiam, by dobrze ociekły. Mięso myję, osuszam na papierowym ręczniku, następnie kroję w dużą kostkę. Oprószam solą i pieprzem.
Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju, podsmażam cebulę. Pod koniec dodaję drobno pokrojony czosnek.
Dokładam mięso i obsmażam je na rumiano. Zalewam całość białym winem. Po minucie dodaję gorący bulion i tymianek. Duszę pod przykryciem około 15 minut. 5 minut przed końcem wsypuję fasole.
Potrawkę zaprawiam śmietaną i przyprawiam do smaku. Garnek zdejmuję z ognia, potrawkę posypuję posiekaną natką pietruszki. Serwuję ze świeżą, chrupiącą bagietką.Źródło: Tina