Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z kurczaka i fasoli"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
Obie fasole przekładam na sitko, przelewam zimną wodą i pozostawiam, by dobrze ociekły. Mięso myję, osuszam na papierowym ręczniku, następnie kroję w dużą kostkę. Oprószam solą i pieprzem.
Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju, podsmażam cebulę. Pod koniec dodaję drobno pokrojony czosnek.
Dokładam mięso i obsmażam je na rumiano. Zalewam całość białym winem. Po minucie dodaję gorący bulion i tymianek. Duszę pod przykryciem około 15 minut. 5 minut przed końcem wsypuję fasole.
Potrawkę zaprawiam śmietaną i przyprawiam do smaku. Garnek zdejmuję z ognia, potrawkę posypuję posiekaną natką pietruszki. Serwuję ze świeżą, chrupiącą bagietką.Źródło: Tina