Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z kurczaka i warzyw"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 112
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 112
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą, pieprzem. Marchew i seler oczyść i pokrój w słupki. Por umyj, oczyść i pokrój w półplasterki.
Rozgrzej na patelni oliwę i podsmaż mięso. Dodaj przygotowane warzywa oraz posiekany czosnek. Smaż około 10 minut. Włóż listek laurowy, ziele angielskie. Wlej 3/4 szklanki gorącej wody i duś jeszcze kilka minut. Keczup wymieszaj z mąką ziemniaczaną i odrobiną wody. Wlej do potrawy. Podgrzej, aż zgęstnieje. Na koniec wsyp posiekaną natkę. Jeszcze raz przypraw danie do smaku.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odsącz. Gorący, przełóż do filiżanek lub miseczek i mocno uciśnij wierzch.
Wyłóż ryż z filiżanek na duży talerz. Obłóż potrawką z kurczaka i warzyw. Udekoruj natką. Danie możesz przygotować także ze schabu środkowego lub polędwiczek wieprzowych. Smaczne będzie też z dodatkiem zielonego groszku, czerwonej fasolki lub papryki.
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Takie jest życie