Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Powidła śliwkowe z estragonem i imbirem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 208
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Składniki
Śliwki umyj, osusz, podziel na połówki i usuń pestki. Owoce włóż do szerokiego garnka, wlej odrobinę wody i gotuj na małym ogniu, często mieszając, aby śliwki nie przywarły do dna. Gdy śliwki puszczą sok, odparuj je przez 2 godz. na wolnym ogniu, aż zgęstnieją.
Smaż, cały czas mieszając, aby się nie przypaliły. Pod koniec dodaj sok z cytryny, imbir, estragon, cynamon i cukier. Ponownie podgrzej, aby cukier się rozpuścił.
Masę przełóż do wyparzonych słoików, zakręć. Pasteryzuj przez 25 minut w temperaturze 150 °C.Źródło: Na żywo