Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pożywne risotto z szynką i suszonymi pomidorami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 593
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 866
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 593
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 866
Składniki
Cebulę posiekaj, paprykę przetnij, oczyść z pestek i pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Wsyp ryż, szafran, i mieszając, smaż minutę.
Potem dolej wino i poczekaj, aż wyparuje. Wtedy porcjami dodawaj bulion.
Szynkę oraz pomidory potnij w paski i razem z groszkiem wrzuć do reszty składników. Gotuj do miękkości.
Risotto wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Rozłóż na talerze i każdą porcję posyp startym parmezanem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcalŹródło: Kurier TV