Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna fasolka po bretońsku. Nie jest za gęsta, czy za rzadka, jest wręcz idealna.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27335
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27335
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Fasolę zalej ciepłą wodą dzień przed przygotowywaniem dania.
Zlej wodę, a fasolę zalej nową i gotuj przez 45 minut.
Dodaj liście laurowe i ziela angielskie
Wędlinę drobno pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj do gotującej się fasoli.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj do fasoli.
Do fasoli dodaj pomidory, majeranek, czosnek i pieprz.
Przygotuj zasmażkę z mąki i masła. Na patelni rozpuść masło, wsyp do niego mąkę, energicznie mieszając, żeby nie było grudek. Dodaj do fasoli mieszając.
Gotuj jeszcze 15 minut.