Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna fasolka po bretońsku. Nie jest za gęsta, czy za rzadka, jest wręcz idealna.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 242
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 242
Składniki
Fasolę zalej ciepłą wodą dzień przed przygotowywaniem dania.
Zlej wodę, a fasolę zalej nową i gotuj przez 45 minut.
Dodaj liście laurowe i ziela angielskie
Wędlinę drobno pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj do gotującej się fasoli.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj do fasoli.
Do fasoli dodaj pomidory, majeranek, czosnek i pieprz.
Przygotuj zasmażkę z mąki i masła. Na patelni rozpuść masło, wsyp do niego mąkę, energicznie mieszając, żeby nie było grudek. Dodaj do fasoli mieszając.
Gotuj jeszcze 15 minut.