Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prawdziwe włoskie carpaccio"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, owinąć ciasno folią spożywczą i wsadzić do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
Musztardę i ocet doprawić solą i grubo zmielonym pieprzem. Ubić z oliwą na sos.
Rukolę umyć, osuszyć. Parmezan zetrzeć na szatkownicy na cienkie płaty. Mięso wyjąć z zamrażalnika, odwinąć z folii. Kroić na cieniutkie plasterki bardzo ostrym nożem (najlepiej elektrycznym albo krajalnicą). Ułożyć na półmisku, skropić sosem, obłożyć rukolą i parmezanem.
Carpaccio możesz też przyozdobić kaparami i oliwkami. Zawsze musisz użyć najlepszej wołowiny, parmezanu i oliwy!
ok. 15 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium