Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to miało być takie lekkie jedzonko, żeby dać odpocząć żołądkowi, na dodatek było pyszne
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
1. ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na ćwiartki, zalać wodą (ok 1 cm nad poziom ziemniaków ), posolić, zagotować, po ok 5 min gotowania wsypać na wierzch mąkę pszenną (usypać kopczyk), przykryć, gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków, 2. gdy ziemniaki będą miękkie, odcedzić wodę (część wody z gotowania zachować), dodać mąkę ziemniaczaną, ubić na gładką masę (gdyby masa była zbyt sucha trzeba dolać trochę wody z gotowania), 3. boczek pokroić w kostkę, usmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebule, 4. kapustę wymieszać ze startą na tarce marchewką i jabłkami, dodać posiekaną cebulę i olej, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, 5. łyżkę moczyć w tłuszczu, nakładać kluski, posypać skwarkami, podawać z surówką, smacznego