Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14554
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14554
Składniki
kapuste poszatkowac, cebule posiekac ale nie bardzo drobno, por pokroic w polplasterki, posolic, wymieszac i przycisnac talerzem, zeby warzywa zmiekly.
marchew i jablko zetrzec na tarce o grubych oczkach, dodac do warzyw (ok 30 min kapusta, cebula i por powinny byc przycisniete, zalezy czy lubimy bardziej miekkie czy twardsze warzywa).
wode pomieszac z oliwa, dodac pieprz, bazylie i oregano (ja juz nie sole, bo kapuste solilismy), powstalym sosem przelac warzywa, wymieszac, odstawic na ok godzinke, zeby smaki sie przegryzly :)