Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na lekkie i sycące danie. Krewetki i ryż stanowią doskonałe źródło białka, które jest kluczowym składnikiem dla osób dbających o masę mięśniową. Potrawa jest prosta w przygoowaniu, opiera się na podstawowych składnikach. Porcja ryżu z krewetkami zapewni Ci uczucie sytości na długi czas!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Składniki
Nastaw wodę na ryż. Gotuj go 13 minut. W tym czasie krewetkom utnij ogonki- ciemnorózowe, opancerzone końcówki. Na patelni rozgrzej oliwę. Krewetki podsmażaj na średnim ogniu.
Dodaj pokrojoną cebulę, a po 2 minutach czosnek, cebulka i krewetki powinny być zarumienione, natomiast czosnek nie może się przypalić. Nastepnie dodaj paprykę, pietruszkę. przypraw danie solą i pieprzem.
Kiedy papryka zmięknie i potrawa wypuści sos. Danie jest gotowe. Ryż odsącz i wyciągnij na talerz, dodaj porcję dania z patelni, posyp pietruszką. Danie gotowe, smacznego!